vineri, 8 martie 2013

5 lucruri pe care un caine le simte la stapanul sau




5 lucruri pe care un caine le simte la stapanul sau
Cainii sunt mult mai inteligenti si mai intuitivi decat ai crede. Acestia iti simt starile, trairile si incearca intotdeauna sa te faca sa te simti mai bine.


Cainii iti simt tristetea

Daca ai primit o veste proasta si te intristezi sau incepi sa plangi, cainele tau va veni langa tine si va incerca sa iti aline suferinta. Cainii simt imediat momentele in care stapanii lor nu se simt bine si nu au o stare generala echilibrata.

Vei observa cum patrupedul se asaza langa tine si ii vei citi tristetea in ochi.


Cainii inteleg cand ti se schimba prioritatile

Cu toate ca un caine stie ca el este prima ta responsabilitate in mod normal, atunci cand vine vorba despre familie, acesta simte imediat ca prioritatile tale se schimba in momentul in care, in casa, apare un copil.


Este foarte posibil ca patrupedul sa intre in depresie pentru ca toata atentia de care se bucura pana acum este orientata catre copil. Incearca sa ii arati in continuare cat de mult il iubesti si sa il obisnuiesti cu prezenta copilului inca inainte de a-l aduce pe micut acasa: ofera-i cainelui o paturica cu care a fost invelit bebelusul. In acest fel el va asocia mirosul bebelusului cu un lucru pe care il adora.


Cainii inteleg cand esti nervos

Cu toate ca oamenii de stiinta subliniaza faptul ca patrupezii nu au remuscari, acestia inteleg totusi ca esti suparat pe ei si sunt constienti de faptul ca au facut ceva rau. Cainele va reactiona prin plans si se va aseza cu botul pe labe, fixandu-te cu privirea.


Cainii iti simt frica

Cainii, indiferent de rasa lor, simt foarte bine atunci cand stapanii lor sunt incercati de sentimentul de frica. Insa, in functie de rasa, cainele poate fi la fel de speriat ca tine sau dimpotriva, poate incerca sa te protejeze, sa te linisteasca.



Cainii simt atunci cand esti bolnav

Daca ai o migrena, dureri abdominale sau esti racit, cainele va simti imediat aceste lucruri. De asemenea, cainii simt cancerul pulmonar, cancerul de prostata prin mirosurile emanate de corpul tau in aceasta perioada, mirosuri pe care doar cainii le pot detecta. A fost dovedit stiintific faptul ca patrupezii simt existenta bolii. De exemplu, daca animalul tau de companie incepe sa miroasa tot mai des o alunita, ar fi bine sa mergi la un control dermatologic pentru o analiza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu