vineri, 8 martie 2013

DISCUS ( PESTE )


DISCUS

Discus
Maiestuosul şi graţiosul peşte discus a fost descris ca fiind „regele peştilor de acvariu”.

Descriere fizica

Peştele discus poate ajunge la o lungime de până la 15-25 centimetri. Corpul său este complet plat şi în funcţie de specie poate avea diverse modele şi culori. Peştii discus crescuţi în acvariu poate avea multe culori şi modele din cauza împerecherii  selective, fiind destul de diferiţi faţă de cei care cresc în sălbăticie. Sunt mult mai adaptaţi la viaţa în acvariu şi mai uşor de îngrijit.

Comportament si personalitate

Peştele discus este destul de timid şi nu-i plac umbrele mişcătoare, vibraţiile excesive şi prea multe perechi de peşti. Este bine să păstrezi acvariul într-un loc cu puţin trafic, în care lumina să nu se aprindă sau să se stingă des şi mai puţin zgomotos pentru a nu fi deranjaţi peştii.
Peştele discus este destul de timid şi este mai mult activ noaptea.
Peste discus rosu

Ingrijire si hrana

Peştii discus pot fi ţinuţi de crescătorii experimentaţi pentru că au reputaţia de a intimida chiar şi cel mai experimentat acvarist. Unul dintre lucrurile cele mai dificile este acomodarea peştelui cu noul acvariu.
Peştele discus este carnivor şi se bucură atât de hrana vie cât şi cea îngheţată: creveţi, viermi, bucăţi de inimă de vită. Acesta mănâncă hrana şi sub formă de fulgi sau pelete, însă cel mai bine este ca aceasta să fie întreagă.
E important să ştii că mănâncă încet şi e necesar să pui suficientă mâncare dacă în acvariu există peşti care mănâncă mai rapid.
Peştele discus are nevoie ca săptămânal să fie schimbată 25% din apa acvariului. Este foarte sensibil la schimbările apei şi are nevoie ca aceasta să fie curată şi să nu conţină elemente dăunătoare. Este important să aduni reziduurile din apa acvariului.
Dacă îţi pregăteşti un acvariu pentru peştele discus, e important să ştii ca acesta ar trebui să aibă cel puţin 190 de litri capacitate pentru un singur peşte. Apa trebuie să fie caldă şi curată, iar apa rece creşte riscul de a dezvolta boli. 
Peste discus alb

Conditii de viata

Este originar din America de Sud, Brazilia, Peru, Venezuela şi Columbia şi trăieşte în apele fluviului Amazon ce trece prin aceste ţări.
Există trei specii de peşte discus: peştele discus roşu (Symphysodon discus), peşte discus verde (Symphysodon aequifasciatus) şi peşte discus albastru (Symphysodon haraldi)

Peşte discus preţ

Astăzi, 25 ianuarie 2013, un peşte discus are preţul cuprins între 35 şi 1000 lei!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu