vineri, 8 martie 2013

AFFENPINSCHER ( CAINI )


AFFENPINSCHER

Affenpinscher
  • Prietenie cu alte animale
    stea1 stea2 stea3
  • Prietenie cu strainii
    stea1 stea2 stea3
  • Prietenie cu copiii
    stea1 stea2 stea3 stea4
  • Dresaj
    stea1 stea2 stea3
  • Paza
    stea1 stea2 stea3
  • Inteligenta
    stea1 stea2 stea3
Standard rasa
NumeAffenpinscher
Cod rasaGrupa 2, numarul 186
PoreclaAffen, Affie, caine maimuta (monkey dog)
Tara de origineGermania
Greutate2.9-6.0 kg
Inaltime23-30 cm
BlanaAspra
CuloareNegru, argintiu, rosiatica
Capacitate la nastere2-3 pui
Speranta de viata11-14 ani
Un affenpinscher are personalitate, este amuzant, răutăcios. Inteligența, apariția și atitudinea îl fac un bun animal de companie, însă copii trebuie să fie învățați felul în care să se joace cu acest câine. Mărimea mică îl face potrivit pentru apartament, este foarte activ în casă și are nevoie de exerciții, însă se bucură și pentru plimbări. Affenpinscher este ușor de crescut  și nu roade papucii, este devotat și loial.

Origine si istoric

Rasa affenpinscher este cea mai veche rasă germană fiind portretizată de Albrech Durer și Jan van Eyck la începutul anilor 1400. A fost recunoscută însă din anii 1600,  dar exemplarele erau puțin mai mari, aproximativ 30-33 cm. Rasa a fost dezvoltată pentru a prinde rozătoarele din bucătării, hambare. 
Culoarea blănii în Europa și Anglia a fost mereu neagră sau gri; în Canada, Mexic și Insulele Bermude se acceptă și alte variante de culoare a blănii: argintiu , negru și bronz, sau bej . Mai este numit “micul diavol mustăcios” sau “câinele maimuță”. La sfârșitul anului 2001, în Norvegia existau doar 50 exemplare de affenpinscher. 

Descriere fizica

Affenpinscher are un corp echilibrat, cu păr aspru și aspect de câine-jucărie. Inteligența și bună purtarea îl fac un animal de companie foarte bun.
Are blana densă, aspră și are aproape 2.5 cm lungime, aspectul haios fiind dat de lungimea neregulată a blănii și asemănarea cu o maimuță. Affenpinscher are urechile lăsate, iar daca sunt tăiate devin ridicate. 
Affenpinscher

Comportament si personalitate

Affenpinscher este o combinație fericită de șarm și tărie. Este un caine mic, agil și cu un mare curaj; în anumite situații arată sensibilitate și gingășie. Este neobișnuit de inteligent și învață repede; posedă un tip de gândire care te face să-l privești cu uimire.
Affenpinscher este un câine mic cu o mare atitudine. Este un câine-model în călătorii pentru că se adaptează la schimbări. Este curat și necesită o minimă îngrijire.
Affenpinscher este mereu în altertă pentru a-și proteja stăpânul, casa și obiectele. Se ia foarte în serios, iar inteligența și dorința de a face pe plac îl fac ascultător. Este aventuros, curios și încăpățânat, însă îi place să se joace și este amuzant. Câinele affenpinscher oferă încredere, este plin de viață, afectuos cu membrii familiei și este foarte protector. Acest cățeluș se bucură când este cu familia și seamănă cu unterrier.
Are simțul proprietății când vine vorba de jucării sau mâncare, de aceea nu este recomandat pentru copiii foarte mici. Affenpinscher latră destul de mult pentru a compensa statura lui mică și poate deveni nervos dacă este atacat și nu arată deloc frică în fața agresorilor. O dovadă de tărie și curaj inclusiv pentru noi, oamenii.
Creșterea unui affenpinscher poate fi o experiență plăcută și plină de învățături. Dezvoltarea lui depinde de câtă grijă îi oferi când este foarte mic și să-l faci să se simtă confortabil și în siguranță în noua lui familie. Încrederea în stăpânul său îl va face devotat și prietenos. Se spune că nu este nevoie să ții un affenpinscher în lesă pentru că te urmărește peste tot. Totuși este un câine curios, iar dacă zărește ceva interesant pe cealaltă parte a străzii, nu se va opri să se uite dacă vine vreo mașină, de aceea e bine să-l ții în lesă în timpul plimbărilor.
Affenpinscher pui

Ingrijire si hrana

Affenpinscher are nevoie de șase mese pe zi cu porții mici până la vârsta de 6 luni, apoi vei reduce la 3 mese pe zi, crescând în același timp porțiile. După luna a zecea, două mese pe zi vor fi suficiente. Este bine să monitorizezi porțiile de mâncare, pentru că are un apetit crescut, iar blana ascunde eficient problemele de greutate. A lăsa o cupă cu mâncare la dispoziția lui este contraindicat. Bineînțeles că affenpinscher preferă hrana ce conține carne de miel sau pui și asigură-te că este de bună calitate, fără conservanți sau coloranți, fără seu de vită, BHA, BHT, melasa din trestia de zahăr și Etoxiquina. Singurul conservant acceptat este Tocopherol pentru că are la bază vitamina E. Deși costă mai mult, este recomandată hrana uscată care are doar ingrediente naturale, iar ingredientele din carne să fie specificate detaliat.
Blana affenpinscherului nu trebuie tăiată foarte scurt pentru că poate fi afectată pentru mulți ani; este bine să fie periat, chiar și zilnic. Părul din jurul ochilor e bine să-l tai pentru a preveni iritarea. Fiind uncâine de apartament, păstrează-l curat, iar băile sunt indicate, chiar dacă el nu este prea vesel la contactul cu apa. Bunăvoința și răbdarea ta îl vor calma. 

Sanatate si puncte vulnerabile

Affenpinscher este în general o rasă sănătoasă, însă poate dezvolta probleme de sănătate: ulcer cornean, probleme respiratorii, luxații, artrită. Medicii veterinari recomandă ca affenpinscher să fie testat pentru a fi descoperite eventualele probleme ale oaselor sau cardiace.
Pentru un affenpinscher sănătos și fericit sunt recomandate controalele veterinare regulate, administrarea de suplimente alimentare și o îngrijire corespunzătoare.

Conditii de viata

Affenpinscher este un câine de apartament, foarte activ în interior, este fericiți chiar și fără o curte, însă are nevoie de plimbări zilnice, altfel va fi predispus la probleme de sănătate. Este sensibil la temperaturi extreme. 

Dresaj

Dresajul rasei affenpinscher ar trebui să înceapă devreme, pentru că vor fi mai fericiți atunci când știu ce anume aștepți de la ei. Are nevoie de o metodă de dresaj mai fermă și fiindcă este inteligent, nu răspunde la repetiții. Affenpenscher iubește varietatea sarcinilor așa că nu se plictisește. Un alt aspect important al dresajului este “socializarea” adică să-l obișnuiești cu alți oameni și animale.
Affenpinscher este în mod natural jucăuș și răutăcios, deci nu te aștepta să fie un câine serios. Îi place să fie în mijlocul acțiunii și devine distrat de obiectele înconjurătoare. Dresajul trebuie să fie scurt, într-un mediu fără obiecte care să-i distragă atenția. Dresajul la affenpinscher necesită răbdare din partea ta și e bine să ignori aspectele negative din comportamentul câinelui. Încurajează-l să-ți urmeze sarcinile, inclusiv prin recompense.

Utilitate

Dacă te confrunți cu prezența șobolanilor, poate ar trebui să-ți iei un affenpinscher. Este potrivit pentru a aduce familiilor veselie în casă, fiind jucăuș, e o companie bună pentru copii.

Reproducere

Affenpinscher este o rasă destul de rară, iar reproducerea este dificilă. Informațiile desprereproducerea la affenpinscher sunt aproape inexistente. Cel mai bine este să apelezi la o canisă.

Prietenie cu omul

Are o remarcabilă frumusețe interioară, iar dacă ai un affenpinscher înseamnă că ai un prieten credincios pe viață. 
Affen portret

Periculozitate

Singurele riscuri ar rezulta din interacțiunea affenpinscher-ului cu copiii. Se pot răni reciproc sau copiii pot răni câinele, de aceea este foarte bine să fie supravegheați atunci când se joacă. Un câine se adaptează stăpânului său, iar dacă este înconjurat de dragoste și atenție va oferi același lucru. 

Un comentariu:

  1. Slots - Las Vegas - MapYRO
    Vegas, 시흥 출장샵 NV | Slots.com is the only online gaming website where 김천 출장샵 you can find 대전광역 출장안마 the BEST and NEWEST Slot Machine Games! Find trusted and NEW Slot Machines 서귀포 출장샵 in your 양산 출장마사지

    RăspundețiȘtergere