vineri, 8 martie 2013

Antioxidantii si sanatatea pisicilor


Antioxidantii si sanatatea pisicilorAlimentatia este esentiala pentru sanatatea pisicilor, iar antioxidantii sunt nutrienti importanti care protejeaza felinele impotriva bolilor si infectiilor. Descopera care sunt beneficiile antioxidantilor si ce trebuie pisica sa consume pentru o sanatate de fier!


Ce sunt antioxidantii

Antioxidantii sunt nutrienti esentiali care se gasesc in alimente si care protejeaza organismul de radicalii liberi. Printre cei mai comuni antioxidanti se numara vitaminele A, C si E, care se gasesc in special in fructe si legume. Antioxidantii ajuta la mentinerea sanatatii generale a pisicii, neutralizeaza procesul de oxidare si stimuleaza sistemul imunitar.


Ce sunt radicalii liberi

Radicalii liberi sunt molecule de oxigen care distrug membrana celulara, enzimele si chiar structura ADN-ului. In plus, si sistemul cerebral si sistemul imunitar al pisicii este vulnerabil in fata acestor molecule. De asemenea, radicalii liberi accelereaza procesul de imbatranire si accelereaza anumite boli.



Cum actioneaza antioxidantii

Antioxidantii care patrund in organism protejeaza impotriva radicalilor liberi si previn procesul de oxidare al celulelor. In plus, alimentele bogate in antioxidanti, precum vitamina E, C, betacaroten si seleniu intaresc intreg organismul pisicii si o protejeaza de numeroase boli.


Care sunt cele mai eficiente combinatii de antioxidanti

Persoanele care detin pisici este bine sa studieze foarte bine ingredientele pe care mancarurile speciale din comert pentru pisici le contin. Cele mai bune formule sunt cele care contin vitamina E si C, seleniu si betacaroten. Acesti nutrienti intaresc sistemul imunitar si contribuie la vitalitatea, sanatatea si longevitatea pisicii.


Vitamina E neutralizeaza radicalii liberi care ataca organismul, vitamina C regenereaza depozitele de vitamina E, seleniul stimuleaza enzimele, iar betacarotenul intareste organismul si elimina infectiile.


Alimente permise pisicilor bogate in antioxidanti

Pe langa hrana din comert, bogata in nutrienti, pisicile mai pot consuma si alte alimente, care contin cantitati mari de antioxidanti benefici pentru organismul animalelor:
  • fasole rosie
  • fructe de padure
  • capsuni
  • prune
  • mere
  • nuci
  • cartofi copti
  • varza
  • broccoli


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu