vineri, 8 martie 2013

ALASKA


ALASKA
Alaska
Când auzi pentru prima oară „iepure Alaska” te vei gândi că acesta a fost dezvoltat în Alaska. Interesant  este că a fost dezvoltat în Germania. Un lucru şi mai interesant este că iepurele Alaska nu este recunoscut ca rasă în Statele Unite.

Origine si istoric

Max Gotha, un arbitru în competiţiile de iepuri, a colaborat cu câţiva crescători pentru a crea o nouă rasă. La începutul anilor 1900, s-a dorit obţinerea unei rase de iepuri de culoare neagră, cu o blană lungă, asemenea vulpii de AlaskaVulpea de Alaska era un animal foarte popular pentru blana sa valoroasă.
Arbitrul Gotha dorea un iepure care să imite blana de vulpe, în felul acesta dezvoltându-se industria blănurilor.  În prezent, oricine ştie că atunci când vine vorba de creşterea iepurilor, rareori se întâmplă exact ce ai plănuit.
Iepurele Alaska, în loc să aibă o blană lungă, negru cu argintiu, a ieşi cu blana scurtă, lucioasă şi perfect neagră, dându-i o strălucire frumoasă şi unică. Blana iepurelui Alaska a devenit unică prin intensitatea culorii ei.
În loc să mai încerce să obţină varianta de blană dorită, Max Gotha a hotărât ca iepurele Alaska să rămână în varianta obţinută iniţial. În anul 1907, rasa Alaska a fost prezentată pentru prima oară la o expoziţie şi a căpătat imediat popularitate. 
Iepure Alaska

Descriere fizica

Iepurele Alaska este o rasă de mărime medie, cântărind 3-4.5 kilograme. Are un corp rotund şi bine echilibrat, nu la fel de compact ca alte rase, însă are o structură osoasă bine dezvoltată. Masculii dinrasa Alaska sunt mai greoi, iar femelele au trăsături mai feminine.
Iepurele Alaska are o singură culoare: negru. Partea inferioară a corpului este de culoare negru mat, iar părţile expuse sunt mult mai strălucitoare. Ghearele iepurelui Alaska sunt şi ele negre, iar ochii sunt maronii. Orice pată de culoare este considerată defect.  
Iepure rasa Alaska poze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu