vineri, 8 martie 2013

HAMSTER CHINEZESC


HAMSTER CHINEZESC

Hamster chinezesc
Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este o creatură încântătoare, având obiceiul de a se agăţa de mâna stăpânului său, ca un şoarece înfometat. Este plin de personalitate şi foarte inteligent. Un animal de companie fabulos.

Origine si istoric

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este originar din nord-estul Chinei. A fost domesticit pentru prima oară în anul 1919 şi a fost folosit iniţial ca animal de laborator. La mijlocul secolului al XX-lea, a fost folosit în spectacole şi ca animal de companie. Cu toate acestea, nu este la fel de popular ca alţi hamsteri. 

Descriere fizica

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este foarte asemănător cu un şoarece, însă fără a avea coada lungă. Are un corp lung şi subţire, coada fiind scurtă. Este una dintre cele 6 specii de hamsteri ce arată ca un şobolan.
Hamsterul chinezesc matur are 10-12 centimetri lungime şi cântăreşte 45-50 grame.
Există doar două culori disponibile ale hamsterului  chinezesc: crem cu tente gri şi pieptul alb, şi alb cu o dungă gri pe spate. 
Hamster chinezesc gri

Comportament si personalitate

Odată îmblânzit, hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este o plăcere să fie mângâiat. Poate sta pe mâna stăpânului său şi se poate urca pe mânecă. Puii vor fi destul de speriaţi la început, însă se vor obişnui repede. Puii de hamster chinezesc vor fi ca argintul viu şi este bine să începi îmblânzirea când aceştia stau în cuşcă pentru a nu exista riscul să-i pierzi.
Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) este destul de teritorial, în special femelele. Acesta poate fi ţinut singur sau împreună cu alţi hamsteri chinezeşti

Ingrijire si hrana

În sălbăticie, hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) mănâncă iarbă, lăstari, seminţe şi anumite insecte. Această hrană poate fi replicată în captivitate, oferindu-i un mix de bună calitate şi legume proaspete, greieri sau viermi. 
Hamsteri chinezesti

Sanatate si puncte vulnerabile

Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) poate suferi de diabet, putând fi testat de această boală cu ajutorul unui test de urină. Hamsterii chinezeşti care au diabet mănâncă şi beau mai multă apă, însă fără a elimina acest surplus. Cu toate acestea, trăiesc la fel de mult ca cei sănătoşi, doar că au nevoie de apă proaspătă, hrană scăzută în zaharuri şi bogată în proteine.
Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) se poate îmbolnăvi de la stăpânul său. Dacă eşti răcit sau tuşeşti, este necesar să te speli pe mâini înainte de a schimba apa şi hrana hamsterului chinezesc şi e bine să nu-l ţii în mână până nu te simţi mai bine.
Hamsterul chinezesc (Cricetulus griseus) are o speranţă de viaţă mai mare decât a celorlalte specii, ajungând chiar la vârsta de 4 ani. 

Conditii de viata

Cel mai potrivit adăpost pentru hamsterul chinezesc este un acvariu din sticlă, ce are podeaua acoperită cu rumeguş sau bucăţi de hârtie absorbantă. Dimensiunile acvariului pentru un singur hamster sunt: 60x30x30 centimetri. 

Hamster chinezesc preţ

Astăzi, 28 ianuarie 2013, un hamster chinezesc are preţul cuprins între 10 şi 50 de lei
Hamster chinezesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu